Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Duurzame keuzes

Bij Zusss stellen we met zorg onze producten samen in overleg met onze leveranciers en gaan we op zoek naar duurzame materialen en het verduurzamen van het productieproces. Binnen dit proces van samenwerken hebben wij veel oog voor mens en milieu. Om een goede footprint na te laten, zorgen wij goed voor elkaar en de wereld om ons heen. Stap voor stap werken we met z'n allen hard aan een duurzaam productieproces met een positieve impact op mensen en een zo min mogelijke impact op het milieu. Benieuwd hoe wij werken aan de duurzaamheid binnen ons bedrijf? Lees dan gauw verder.

Zusss heeft een duurzame missie

Bij Zusss willen we heel graag ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Daarom zijn we altijd op zoek naar het verbeteren van productieprocessen en maken bewuste keuzes voor producten, materialen, verpakkingen en productielanden. Door deze bewustere keuzes te maken en kritisch te blijven kijken naar bestaande productieprocessen en samenwerkingen met leveranciers, blijven wij in ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. We werken hard aan meer manieren om duurzamer te produceren en onze klanten artikelen aan te bieden waar ze niet alleen nu blij van worden, maar ook blij van kunnen blijven. Artikelen die zo min mogelijk impact hebben op onze toekomst, of juist een positieve bijdrage kunnen leveren daaraan. We selecteren op doordachte wijze onze leveranciers, die op hun beurt ook in ontwikkeling blijven om duurzamer en dichterbij huis te produceren. Zo zijn al onze verzorgingsproducten dierproefvrij en wordt onze kleding geproduceerd in fabrieken die BSCI geregistreerd zijn met als doel arbeidsomstandigheden te verbeteren. Ook werken we met producenten die keurmerken als BEPI, Öko-Tex Standaard 100 en FSC aan zich verbonden hebben voor duurzamere alternatieven tijdens het productieproces.

In artikel Duurzame keurmerken en organisaties lees je alles over al de keurmerken waar wij en onze leveranciers mee werken. Deze keurmerken worden vermeld bij de producten op onze website. Wil jij verantwoorder shoppen, neem dan eens een kijkje bij de producten hieronder.

Samenwerken met duurzame leveranciers

In onze samenwerking met leveranciers blijven wij voortdurend met iedere leverancier in gesprek over het verduurzamen van onze productieprocessen, distributie en het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij. Daarom zitten we vaak met hen om de tafel om op zoek te gaan naar duurzame product- en materiaalkeuzes. Samen met hen dragen wij graag een steentje bij aan een duurzamere wereld. Uiteraard liggen er nog genoeg kansen voor ons en onze leveranciers om duurzamere keuzes te maken, waarbinnen wij streven naar het benutten van alle mogelijkheden die binnen ons bereik liggen.

Zusss is maatschappelijk betrokken

Naast onze inspanningen om producties steeds duurzamer te laten verlopen, zetten wij ons ook graag in om maatschappelijk betrokken te blijven. Niet alleen in de vorm van het verbeteren en scherp in het oog houden van arbeidsomstandigheden in productielanden, maar ook door iets terug te geven aan de maatschappij waar wij actief verkopen. Zo werken wij al jaren samen met Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor tienduizenden kinderen die leven in probleemgezinnen. Ons partnership met Het Vergeten Kind heeft al prachtige donaties en resultaten geboekt de afgelopen jaren. Benieuwd naar onze samenwerking met deze mooie stichting, lees dan het artikel Partner van Het Vergeten Kind

Zo blijft Zusss in ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid

Samen met onze leveranciers blijven wij scherp op nieuwe mogelijkheden om duurzamer te produceren, leveren en te zijn. Middels de volgende stappen is Zusss bezig met verduurzamen:

  1. We werken met betrouwbare leveranciers met dezelfde duurzame missie als Zusss.
  2. We streven ernaar om dichterbij huis te produceren.
  3. We blijven zoeken naar verantwoorde alternatieven, zo is onze 'van papier' lijn grotendeels voorzien van het FSC keurmerk en zijn al onze verzorgingsproducten dierproefvrij.
  4. In de complete weg van ons product, vanaf de start van de productie tot het in de winkels ligt of bij jou op de mat belandt, blijven we stappen ontdekken die we kunnen zetten naar een duurzamer proces.

Zusss: basic, stoer, uniek en een tikkeltje eigenwijs.