Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Kerstrecept #2 Gezonde pompoenkadootjes

Een kerstrecept om deze feestdagen jouw gasten aan tafel mee te verrassen. Kleine kadootjes van filodeeg met een gezonde vulling. Serveer ze als bijgerecht of gezellig als een borrelhapje. Wil je weten hoe jij ze zelf kunt maken, bekijk dan het recept hieronder!

Ingredienten en benodigdheden

8 plakjes filodeeg
250 gr pompoen
80 gr feta
3 tl naturel hoemoes
60 gr cashewnoten
50 gr kikkererwten
1 tl komijnzaad gemalen
1 tl gedroogde rozemarijn
40 gr rozijnen
½ tl agavesiroop
gemalen peper en zout
olijfolie
bakplaat
dun touw

01. Vul een ovenschaal met kleingesneden stukjes pompoen, en schep 1 tl rozemarijn en 2 tl olijfolie door de pompoenstukjes. Plaats de ovenschaal voor ±20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Nu door met de rest van de vulling!

02. Meng fijngesneden cashewnoten, de kikkererwten, rozijnen, gemalen komijnzaad, feta, hoemoes, agavesiroop en een snuf peper en zout. Nadat de pompoenstukjes klaar zijn, kun je dit toevoegen aan de rest van de vulling. Nu kun je aan de slag met het inpakken van de kadootjes.

03. Voor een stevige bite leg je twee plakjes filodeeg op elkaar. Zorg ervoor dat je alle twee de plakjes ingesmeerd hebt met een beetje olie. In het midden van de plakjes leg je drie eetlepels van je pompoenvulling. Houd 1½ cm van de rand vrij. Aan beide uiteindes houd je 3 cm vrij, hier kun je later de strikjes mee vormen.

04. Nu kun je de kadootjes dichtrollen en een strikje om de uiteindes knopen. Trek de strikjes niet te hard aan, zodat het deeg nog wat ruimte heeft om uit te zetten. Smeer elk dichtgerold pompoenkadootje nog eens in met een beetje olie. Nu zijn ze klaar om in de oven te gaan. Geniet!