Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Kerstrecept #3 | Winterse kokosballetjes

Een gezond kerstrecept om bij de koffie, thee of mocktail van te genieten. Serveer jij deze winterse kokosballetjes als bijgerecht of smul jij ze als tussendoortje? Hoe dan ook, dat wordt genieten.

Ingredienten en benodigdheden

50 gr pitloze dadels
2 tl kokosolie
80 gr ongebrande en ongezouten cashewnoten
2 tl lijnzaad
2 el kokosrasp
½tl gemberpoeder
½ tl kaneel
Blender of staafmixer

01. Wel de pitloze dadels zacht voor een kwartier in heet water. Ondertussen kun je de kokosolie smelten om vervolgens te mengen met de cashewnoten, lijnzaad, 1 el kokosrasp, gemberpoeder en kaneel.

02. Als het kwartiertje voorbij is giet je de dadels af. Bij het afgieten bewaar je 2 el van het water waar de dadels in hebben geweld. Het water voeg je toe aan de rest van de gemengde ingredienten. Pureer het mengsel in de blender of met een staafmixer.

03. Nu kun je de balletjes gaan rollen. Bepaal zelf de grootte van de balletjes. Kies voor 6 grote balletjes of 8 wat kleinere. Heb je alle balletjes gedraaid? Rol ze dan door de overgebleven eetlepel kokosrasp. De balletjes zijn nu klaar om anderhalf uur de koelkast in te gaan. Dat wordt smullen!