Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Kruimelige kerstkrans

Een kerstrecept om je vingers bij af te likken. Houd jij ook zo van het kruimelige, zoete deeg van croissantjes? Maak dit recept voor de perfecte balans tussen hartig en zoet. Een gezellige snack voor tijdens de feestdagen, je maakt hem nu zelf.


Ingrediënten en benodigdheden:

2 blikjes croissantdeeg
300 gr rauwe ham
100 gr pistachenoten
100 gr feta
1 teentje knoflook
1 ei
snufje kerriepoeder

Stap 1.

Verwam de oven alvast voor op 200 graden. Hak de rauw ham en pistachenootjes in grove stukjes en zorg ervoor dat je het teentje knoflook heel fijn maakt. De feta verkruimel je ook alvast. Voeg nu de ham, knoflook, de feta, kerrie en de helft van de pistachenootjes toe aan de kom. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

Stap 2.

Nu kun je het croissantdeeg voorbereiden. Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. In het midden van het bakpapier zet je een kom met een doorsnee van ca. 12cm. Snijd het deeg in de driehoekjes leg de korte zijde van elk driehoekje iets overlappend tegen de kom in het midden. Als alle plakjes liggen, kun je de kom weghalen en houd je stervormig deeg over met een rond gat in het midden.

Stap 3.

Vervolgens kun je de vulling over het deeg verdelen, waarbij je de randen en punten van het deeg vrijhoudt. Heb je alle vulling verdeeld, sla dan de punten over de vulling naar het midden toe en druk ze vast op de korte kanten van de deeg driehoekjes. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt eitje en bestrooi met de andere helft van de grofgehakte pistachenootjes. Na 18 minuutjes in de oven is je kruimelige kerstkrans klaar om te serveren!

Zusss: basic, stoer, uniek en een tikkeltje eigenwijs.