Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Tiramisu met paaseitjes

Dit recept geeft je gegarandeerd veel paasplezier! Want met dit vrolijke recept maak je een verrassend lekkere tiramisu, speciaal voor Pasen. Verras met dit lekkere toetje.
Psstt… ook leuk om na Pasen te maken met de overgebleven paaseitjes.

 

Ingrediënten en benodigdheden:

4 glazen
250 ml ongeklopte slagroom
250 gr mascarpone
1/2 pak lange vingers
75 ml advocaat
8 gr vanillesuiker
125 ml sterke koffie
8 paaseitjes

Stap 1.

Pak vier mooie glazen om je tiramisu in op te bouwen. Zet vervolgens de koffie in een mokje en laat even staan om af te koelen. Versnijd de paaseitjes in kleine stukjes. Klop vervolgens de slagroom met het zakje vanillesuiker en 50 ml advocaat stijf. Spatel daarna de mascarpone er goed doorheen.

 

Stap 2.

Is de koffie goed afgekoeld? Giet deze dan in een diep schaaltje. Schep in elk glas twee eetlepels van de mascarponemix. Gebruik een half pak lange vingers en breek iedere lange vinger door de midden. Doop elke halve lange vinger een paar tellen in de koffie en leg er een paar op de romige bodem in elk glaasje.

 

Stap 3.

Schep vervolgens een paar eetlepels van de gemixte mascarpone op de lange vingers. Bovenop deze mix strooi je een beetje van de versneden paaseitjes. Herhaal nog een laag lange vingers en maak af met nog een laagje gemixte mascarpone.

 

Stap 4.

De bovenkant versier je met een paar druppels van de overige advocaat en de rest van de versneden paaseitjes. Hmm... smullen maar!

 

Variatietip 1: Wil je ook genieten van dit dessert, maar dan zonder alcohol? Vervang de advocaat dan door een lekkere dessertsaus van karamel, chocolade of aardbei. En versier met extra veel paaseitjes!

Variatietip 2: Doe eens gek en vervang in dit recept de lange vingers door kaneelkoekjes of brosse eierkoek van Bolletje.