HET BEDRAG IS VERDUBBELD

BEDANKT! Dankzij jullie verdubbelen we het donatiebedrag naar €24.249,78. Ook hebben we met z’n allen heel veel aandacht voor Jemen gevraagd! We wensen het Rode Kruis heel veel succes met hun hulpinzet in Jemen.

WAT HIELD DE ACTIE IN?

Dankzij jullie bestellingen tijdens Black Friday en Cyber Monday, konden wij het prachtige bedrag van €12.124,89 doneren aan het Rode Kruis. Maar… dat bedrag kon verdubbeld worden. Hoe? Door een speciale Facebookactie. Op de Facebookpagina van Zusss staat een Facebookpost online met het opgehaalde donatiebedrag. Wanneer dit Facebookbericht meer dan 2.000 gedeeld werd voor 12:00 vrijdag 30 nov. 2018 zou het donatiebedrag aan het Rode Kruis VERDUBBELD worden. En… dat is gelukt!

Meer informatie

Wat heeft het Rode Kruis tot nu toe gedaan om de mensen in Jemen te helpen?
Het Rode Kruis is al in Jemen aanwezig sinds 1962 om hulp te verlenen aan de burgers (denk aan water, voedsel en gezondheidszorg) en de strijdende partijen te wijzen op de regels van het humanitair oorlogsrecht. Het Rode Kruis onderhandelt met strijdende partijen om toegang te krijgen tot gebieden om daar hulp te kunnen verlenen.


Hoeveel hulpverleners heeft het Rode Kruis in Jemen?
Op dit moment zijn er zo’n 522 hulpverleners actief van het Internationale Rode Kruis (ICRC) in Jemen.


Kan ik ook zelf een donatie overmaken? Jazeker dat kan: https://tikkie.me/pay/RodeKruis/e30ef7v4rllgeikgoar5   

Waarom doneert Zusss niet gewoon het (verdubbelde) donatiebedrag in plaats van er een deel-campagne op social media van te maken? 
Het hulpbehoevende gebied in Jemen is slecht toegankelijk voor zowel hulporganisaties als journalisten. Het ontbreken van journalisten op een dergelijke plek als Jemen, betekent dat het nauwelijks de benodigde aandacht in de media krijgt. Om meer bekendheid te geven aan deze ramp en aan te geven hoe zeer de hulp nodig is voor Jemen, dragen wij graag ons steentje bij door het op zoveel mogelijk social media pagina’s van mensen in Nederland en België te krijgen.