Zusss maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Sinterklaasrecept Sint-cheesecake

Lekker sinterklaasrecept voor een smakelijke cheesecake voor een heerlijk avondje! Verras ze bij jou thuis met een eigen baksel voor Sinterklaas. Wie weet klopt de Sint nog bij je aan de deur voor een stukje! 


Aantal: 12 taartpunten
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten en benodigdheden:

100 gr ongezouten roomboter
500 gr kruidnoten
600 gr monchou roomkaas
8 gr vanille suiker
180 gr witte basterdsuiker
4 eieren
125 gr sour cream
20 gr bloem
1,5 el koek- & speculaaskruiden
chocoladekruidnoten
taai taai

Stap 1.

Je start met de bodem, waar je 250 gram fijngemalen kruidnoten voor gebruikt. Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter. Wanneer de boter compleet gesmolten is, kun je de kruidnotenkruimels toevoegen. Roer net zo lang door elkaar tot de boter goed in de kruimels is getrokken. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier, keer je pannetje met de kruimels om in je springvorm. Met een lepel verspreid je de kruimels over de bodem en duw je plat tot er overal een compact laagje in staat. Zet de bodem even in de koelkast zodat deze stevig kan worden en de warme boter af kan koelen.

Stap 2.

Pak een kom om te beginnen aan de vulling van de cheesecake. Klop de monchou, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar. Let op: niet te lang kloppen, alleen romig doorkloppen. Voeg tijdens het kloppen één voor één de eieren toe. Als de eieren opgenomen zijn kan de sour cream erbij. Pak een spatel en meng de koek- & speculaaskruiden en bloem erdoorheen. Het beslag is nu klaar en mag op de kruimelbodem worden verspreid met de spatel. Plaats nu één voor één kruidnoten om de bovenkant van de cheesecake te bezaaien met kruidnoten. De cheesecake mag nu voor een uur de oven in op 150 graden. Is het uur voorbij? Zet de oven dan uit, maar laat hem nog even staan met de ovendeur op een kier. Zo zakt de taart minder snel in en behoudt hij z'n volume. Eenmaal helemaal afgekoeld, mag je de taart afdekken met folie en minstens 4 uur in de koelkast zetten.

Stap 3.

De taart kun je nu afstylen met overige kruidnoten, chocoladekruidnoten en taai taai popjes. Je kunt de taai taai popjes ook iets in de taart steken door er met een mes in te snijden, en het popje erin te steken.

Zusss: basic, stoer, uniek en een tikkeltje eigenwijs.