Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

No bake cheesecake

Hi, Roos hier! Je kent mij misschien wel van Uit de keuken van Roos. Ik bak graag taarten, koekjes, cakes en veel meer. Op deze inspiratiepagina van zusss.nl zul je na vandaag vaker recepten van mij gaan tegen komen, hoe leuk is dat!

Naast dat ik graag in de keuken sta, fotografeer ik al mijn gebak en ontwikkel ik regelmatig nieuwe recepten. Wat ik zelf leuk vind aan bakken, is dat je met een aantal ingrediënten zóveel verschillende dingen op tafel kunt zetten. Ik hoop dat jij met de recepten op deze pagina ook lekker aan de slag kunt want bakken hoeft echt niet lastig te zijn, het is vooral genieten.

Krijg je gezellig vrienden of familie op visite? Dan is deze ‘no bake cheesecake’ een echt feestje om op tafel te zetten. De taart is zit bomvol praline landeitjes, is super lekker en onwijs gemakkelijk te maken!

Aantal: 8 taartpunten
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig voor je recept:

175 gr (kandij)koekjes
75 gram ongezouten roomboter
4 gelatineblaadjes
200 gr roomkaas
250 gr zure room
100 gr witte basterdsuiker
275 ml slagroom
350 gr gekleurde praline landeitjes

Stap voor stap | Het maken van de no bake cheesecake

Stap 1.

Maal de koekjes tot fijne kruimels en smelt de boter in een pannetje. Voeg de boter toe aan de koekjes en roer door. Doe de koekjes op de bodem van een springvorm van ongeveer 20 centimeter doorsnede en druk deze goed aan. Plaats de springvorm nu in de koelkast tot verder gebruik.

Stap 2.

Vul een schaaltje met water en doe hier de gelatine in, zorg dat het helemaal onder water staat. Laat de gelatine voor minimaal 15 minuten weken.

Stap 3.

Mix de roomkaas, zure room en basterdsuiker met een mixer tot een glad geheel.

Stap 4.

Verwarm 150 milliliter slagroom in een steelpannetje en knijp de gelatine uit. Voeg de gelatine al roerend toe aan de hete slagroom. Als de gelatine is opgelost haal je de pan van het vuur en laat je het ongeveer 5 minuten afkoelen.

Stap 5.

Giet de warme slagroom al mixend bij het roomkaasmengsel.

Stap 6.

Klop de overige slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel.

Stap 7.

Hak 150 gram praline landeitjes grof en spatel deze door het roomkaasmengsel. Schep de vulling op de bodem van de taart en strijk glad aan de bovenkant. Plaats de taart nu in de koelkast voor minimaal 3 uur, maar bij voorkeur een hele nacht.

Stap 8.

Verdeel de overgebleven praline landeitjes over de bovenkant van de taart.

Baktips voor je recept

Tip 1.
Kies je favoriete koekjes voor de bodem. In dit recept zijn kandijkoekjes gebruikt maar gebruik ook eens lange vingers of speculaasjes!
Tip 2.
Wil je de taart mooi uit de vorm krijgen? Bekleed dan de bodem en de zijkanten van de bakvorm met een bakpapiertje. Zo voorkom je scheurtjes als je de bakvorm open maakt. Gebruik je geen bakpapiertje aan de zijkanten? Snijd dan eerst de taart los anders zal deze scheuren bij het openen van de bakvorm.

Bewaartips voor je recept

Bewaar de taart in de koelkast om er wel 4 dagen van te kunnen genieten. Buiten de koelkast is de taart maar een aantal uur houdbaar. Je hoeft de taart niet af te dekken.

Benieuwd naar de andere recepten van Roos? Neem een kijkje op haar smakelijke blog Uit de keuken van Roos.

Zusss: basic, stoer, uniek en een tikkeltje eigenwijs.