Zusss maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

Courgette-geitenkaaswaaier & citroenrisotto met salieboter

Dat klinkt lekker! Een super smakelijk recept van PS. food & lifestyle voor een Courgette-geitenkaaswaaier & citroenrisotto met salieboter! Een lekker en gezond recept zonder er minder van te hoeven genieten. Dat is toch precies wat je wilt tijdens de feestdagen? Lees snel verder hoe je dit lekkere recept gemakkelijk zelf kunt maken.


Dit heb je nodig

200 g PS. life risoni
250 g verse geitenkaas
2 el crème fraîche
600 g courgettes
400 g tomaat
1 el citroenrasp
½ ui
2 teentje knoflook
1 tl kruidenbouillon
2 el roomboter
2 el olijfolie
4 takjes verse salie
3 takjes verse rozemarijn
3 takjes verse tijm
Peper & zout

Dit heb je nodig

200 g PS. life risoni
250 g verse geitenkaas
2 el crème fraîche
600 g courgettes
400 g tomaat
1 el citroenrasp
½ ui
2 teentje knoflook
1 tl kruidenbouillon
2 el roomboter
2 el olijfolie
4 takjes verse salie
3 takjes verse rozemarijn
3 takjes verse tijm
Peper & zout

Stap 1

Kook de risoni in ruim water met zout in circa 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180 °C
Snijd ondertussen de courgette en tomaat in schijfjes, pers de knoflook, snipper de ui en hak de verse salie grof. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

Stap 2

Besmeer een schijfje courgette met ongeveer één theelepel geitenkaas. Leg hier een schijfje tomaat tegenaan en leg deze in de ovenschaal. Herhaal deze stap totdat de schijfjes courgette en tomaat op zijn. Besprenkel met de overgebleven olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de takjes rozemarijn en tijm. Zet de courgette-geitenkaaswaaier circa 15-20 minuten in de oven. 

Stap 3

Verhit ondertussen één eetlepel roomboter in een koekenpan, bak de blaadjes salie tot ze knapperig zijn en zet apart. Verhit de rest van de roomboter en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de risoni toe en warm goed door. Voeg de citroenrasp samen met de crème fraîche en het bouillonpoeder toe aan de risoni. Meng goed door elkaar en verkruimel de salie over de risotto. Serveer met de courgette-geitenkaaswaaier.

Benieuwd naar meer inspiratie om gezellig en gezond te genieten tijdens de feestdagen? Neem een kijkje tussen de smakelijke recepten van PS. food & lifestyle.

Heel veel leuks voor tijdens het koken

Bij Zusss hebben we hééél veel leuks voor tijdens het koken, bakken èn tafelen! Bekijk de Zusss koken & tafelen collectie en laat je inspireren door de mooiste items voor in jouw keuken. 

Zusss: basic, stoer, uniek en een tikkeltje eigenwijs.