Zusss maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen

ORANJE SINAASAPPEL MANGO CHEESECAKE

Woohoo! In samenwerking met Hemelssbakken hebben we weer een mega lekker recept, speciaal voor jou! Deze overheerlijke cheesecake is ideaal om te maken voor Koningsdag. Een leuke afwisseling van de traditionele oranje tompouce, toch? De cheesecake is heerlijk fris, fruitig én daarbij is de oranje kleur echt perfect! Dit zodat je deze heerlijke cheesecake tijdens koningsdag kunt serveren. Ik wil 'm! En jij?  

Dit heb je nodig
150g biscuitjes
60g roomboter
300g roomkaas
100g suiker
2 eieren
1tl vanille extract
125g zure room (1 bakje)
1tl maïzena

Voor de gelei
200g gepureerde mango
2 sinaasappels (het sap)
3 gelatineblaadjes

Extra nodig
Zusss ovenschaal
Zusss lepeltjes
Zusss servetten
Bakpapier
Extra sinaasappel ter decoratie
Mixer

Tip van Zusss
Het is het beste om deze cheesecake de avond van tevoren al te bakken.
De cheesecake moet namelijk een nachtje in koelkast staan. De dag dat je hem wilt eten, kun je de topping maken. 

Stap 1

We starten met het maken van de bodem! Bekleed de ovenschaal met bakpapier en maal vervolgens de koekjes fijn in een keukenmachine of verkruimel ze met de hand. Smelt dan de boter in een pannetje. Zodra de boter is gesmolten, kun je hier de koekkruimels bij doen. Roer goed door en verspreid het dan over de bodem van de ovenschaal.

Druk de kruimels met de achterkant van een lepel goed aan en zet het vervolgens in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte. Vul een andere (oven) schaal met water en zet deze op de bodem van de oven. Dit doe je om te voorkomen dat de cheesecake scheurt. 

Stap 2

Nu is het tijd om de cheesecake te maken. Mix de Philadelphia met de suiker in 2 minuten luchtig. Zet de mixer op de laagste stand en voeg dan stuk voor stuk de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.

Voeg dan ook de zure room en de vanille extract toe terwijl je blijft mixen. Als allerlaatste voeg je de maïzena toe, stop direct met mixen als deze is opgenomen. 

Stap 3

De cheesecake mag in de oven! Pak eerst de bodem uit de koelkast en doe hier de cheesecake vulling op. Tik de vorm een paar keer op het aanrecht om alle luchtbelletjes uit het beslag te slaan. Zet de cheesecake op een rooster in het midden van de oven en bak in 55 minuten gaar.

Zodra deze tijd om is, zet je de oven uit en de deur op een kier. Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven afkoelen. Dit doe je om te voorkomen dat de cheesecake gaat scheuren. Zet hem daarna voor minimaal 2 uur, maar het liefst voor een nachtje in de koelkast.

Stap 4

Als laatste maken we de gelei. Leg de gelatineblaadjes voor 5 minuten in een bakje koud water. Verwarm ondertussen het sinaasappelsap in een pannetje. Pureer de mango, los de gelatineblaadjes op in het warme sinaasappelsap en roer dit goed door. Voeg dit mengsel toe aan de mango en pureer het geheel nog een paar seconden.

Haal de cheesecake uit de koelkast en giet hier de gelei op. Zet de cheesecake voor de laatste keer nog 30 tot 60 minuten in de koelkast, zodat de gelei kan opstijven. Smullen maar!

De keuken in met Zusss

Deze verukkelijke cheesecake kun je het beste serveren met het leukste servies van Zusss.
Zo wordt het een groot feestje bij jou aan tafel tijdens Koningsdag!